Pioniers

Zondag 9 Februari Er zitten een paar mollen in onze groep en wij hebben jullie nodig om deze te ontmaskeren. Kom ons helpen van 14u-17u aan de lokalen! 

Zondag 16 Februari Van 14 tot 21 februari kiest heel Vlaanderen kleur tegen pesten. Scouts & Gidsen Vlaanderen doet mee en wij koppelen er meteen ons jaarthema aan vast. Wat is er immers scoutmoediger dan een vuist te maken tegen pesten? Trek daarom best je vuilste kleren aan! Vandaag laten we ons goed gaan in de modder en laten we iedereen weten dat we pesten niet laten aanmodderen! 

Zondag 23 Februari De highland games zijn weer in het land. Verzamel al jullie krachten om de strijd aan te gaan. Dat de beste mogen winnen! 

Zondag 1 Maart Vandaag is het de eerste zondag van de maand en dus geen scouts. Tot volgende week! Om je toch nog even bezig te houden: – Wist je dat op 1 maart in 1896 de natuurkundige Antoine Henri Becquerel het fenomeen radioactiviteit ontdekte? – Wist je dat op 1 maart 1565 Rio de Janeiro werd gesticht? – Wist je dat op 1 maart 317 de eerste burgeroorlog tussen de Romeinse keizers Licinius en Constantijn de Grote eindigt met een overwinning voor Constantijn? 

Zaterdag 7 Maart Wat eten we vandaag? Spaghetti, spaghetti, spaghetti! Het is weer zover, ons jaarlijks spaghettifestijn! Jullie zijn allemaal welkom vanaf 17u in de turnzaal van Mater Dei. Neem al je vriendjes, vriendinnetjes, oma’s, opa’s, tantes, nonkels, peters en meters mee om allen samen te genieten van onze lekkere spaghetti! Wij zien jullie daar! 

Zondag 15 Maart Jullie mogen voor een keer lid zijn van de maffia en zoveel mogelijk drugs smokkelen. Vandaag spelen we namelijk een groot smokkelspel. 

Zondag 22 Maart Vandaag keren we terug naar de tijden van de hippie’s en de Flowerpower! we keren terug naar de eind jaren 60 waarbij peace, lange haren, bloemen en hun typische busjes centraal stonden. 

Zondag 29 Maart Vandaag gaan we een echte muziek vergadering doen. Haal jullie muzikale talenten maar boven! Wie weet schuilt er in jullie de nieuwe Justin Bieber, Rihanna of wie weet wel een nieuwe like me :))