Ledenweekend

Wat?

Een weekendje weg met alle leden en leiding van Scouts Wemmel. Vol toffe activiteiten en spelletjes! Het weekend start vrijdagavond en eindigt zondagnamiddag en we proberen dit elk jaar het derde weekend van oktober te laten plaatsvinden. De kinderen zullen 2 nachten overnachten op weekendplaats. Een topweekend waarbij de kinderen  hun band met elkaar en de leiding kunnen versterken.

Thema?
Het doet ons een genoegen u te kunnen meedelen dat al onze leden in aanmerking komen voor een aantal proeflessen aan de Orions Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.
Om 19 uur zal het vertrek met de Orionexpres plaatsvinden in de richting van de Hogeschool, die zich bevindt op een geheime locatie in de bossen van Pelt .
Op zondag zijn de proeflessen afgelopen en hopen wij u met een bevoegdheid leerling-tovenaar naar huis te kunnen sturen.

Het thema van dit ledenweekend is Harry Potter. De sorteerhoed heeft elke tak ingedeeld bij een afdeling. De sorteerhoed heeft gesproken:
– Kawellen: Ravenklauw (Ravenclaw)
– Pioniers: Huffelpuf (Hufflepuff)
– Jonggivers: Zwadderich (Slytherin)
– Givers: Griffoendor (Gryffindor)
Deze leden kleden zich als echte tovenaars met de kleuren van hun afdeling!

De kapoenen waren nog te jong voor de magische hoed, want de hoed was gewoonweg veel te groot. Zij mogen zich dus gewoon kleden als een tovenaar of heks!

Harry Potter Houses Coasters – Trendosaurus Organic

Coronamaatregelen?

Voor het jeugdwerk zijn er vooralsnog geen verplichte beperkingen meer. Ook niet bij activiteiten met overnachtingen. Toch hanteren we  ook dit jaar nog enkele logische regels:

• Is uw kind ziek of ziek geweest tot 3 dagen voor vertrek, mag uw kind niet deelnemen aan het weekend. Wij vertrouwen hierbij op het gezonde verstand van de ouders.
  • Zit uw kind in quarantaine, dan mag deze zijn/haar quarantaine niet vroeger beëindigen om mee te gaan op weekend. Wij staan dit NIET toe!
  • Vertoont uw kind 2 (of meer) van de hoofdsymptomen van corona, mag uw kind niet deelnemen aan de activiteit.Met welke symptomen is er een vermoeden van COVID-19? | Opgroeien
Waar?

Jeugdverblijf De Winner (Winnerstraat 40, 3900 Pelt)

Wanneer?

Van: vrijdagavond 15 oktober 2021 om 18h30 afspraak op perron 9¾ naast het politiebureau (Dries 77)
tot: zondagnamiddag 17 oktober 2021 omstreeks 16h terug in Wemmel op de parking bij het politiebureau (Dries 77)

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan je simpelweg door hier te klikken of via volgende link:  https://inschrijven.scoutswemmel.be/. Nog eenvoudiger is via de magische knop bij de ontvangen e-mail.

Belangrijk hierbij is dat je je kind(eren) inschrijft bij Weekends onder Activiteiten en niet opnieuw bij de Takken!

Inschrijven kan tot ten laatste 13 oktober 23:59! Hierna doen wij al onze bestellingen en kunnen wij dit niet meer aanpassen.

Prijs?

45 euro per kind.

Wat meenemen?

Zorg ervoor dat uw kind reeds heeft gegeten in de avond. Wij voorzien GEEN avondeten op vrijdag 15 oktober!

• Hoeslaken
  • Kussensloop
  • Slaapzak
  • Voldoende kledij (niet overdrijven!)
  • Verkleedkleren in het thema. De leiding doet enorm zijn best zich te verkleden, dus het wordt enorm geapprecieerd als de leden dit ook doen.
  • Regenjas
  • Zaklamp
  • Scoutsuniform (hemd én das!)
  • Gepaste schoenen (afhankelijk van het weer!)