Spaghettiavond? ’t Zal wel zijn!

We hebben een kleine studie uitgevoerd, onze experten geraadpleegd, alle cijfers nagezien en er is maar één conclusie mogelijk: jullie hebben zin in spaghetti! Door de coronacrisis kunnen we helaas onze jaarlijkse spaghettiavond niet zoals gewoonlijk laten doorgaan, maar als de berg niet naar de spaghettiavond komt, dan gaat de spaghettiavond maar naar de berg, of toch zoiets. Kortom, dit jaar komt de smakelijke spaghetti naar jullie toe! En wees gerust, we werden enkel positief getest op service en kookkunsten. Dit jaar is er namelijk veel veranderd en hebben we moeten leren leven met het nieuwe normaal, maar één ding is ongewijzigd gebleven doorheen deze hele crisis en dat is het recept van onze overheerlijke spaghetti. Een dampend bord vol pasta waarvan je geen anderhalve meter afstand kan houden en een geur waarvoor je maar al te graag je mondmasker even afneemt. Een genot van hoofd tot schouders, knie en teen. Dus twijfel niet langer en bestel nu jouw take-away spaghetti voor de hele familie! We zouden inderdaad graag een échte spaghettiavond organiseren, maar moeten ons voor één keer (hopelijk) beperken tot een afhaalmaaltijdformule. Desalniettemin beloven we jullie een scouteske setting en sfeer vanaf de eerste hap. En of dat gaat smaken? ’t Zal wel zijn! Ook als u geen fan bent van onze spaghetti, kan u ons nog steeds een duwtje in de rug geven met steunkaarten aan te kopen. Meer info hierover in de laatste alinea!


Concreet kunnen jullie tot en met woensdag 3 maart jullie spaghetti bestellen op de eenvoudige site spaghetti.scoutswemmel.be om deze vervolgens af te halen aan onze lokalen op zaterdag 6 maarttussen 16u en 19u. Wij voorzien een DIY-pakket met naast een pot saus, ook een pak spaghetti en desgewenst kaas zodat u deze in no time zelf kan bereiden zonder nog langs de winkel te moeten passeren, en dit alles in porties van 2 personen! U hebt zoals gebruikelijk de keuze tussen de spaghetti bolognaise of vegetarische spaghetti met vierkazensaus. De bolognaisesaus kan u zelf invriezen voor genot achteraf! Daarnaast kan u er ook een fles wijn – wit of rood – bij bestellen om helemaal in de sfeer te komen.

Of onze spaghetti u nu smaakt of eerder darmklachten geeft, één ding is zeker: we kunnen de inkomsten goed gebruiken. De coronacrisis hakt er stevig in bij alle mensen, maar ook verenigingen hebben het zwaar te verduren en moeten het met veel minder stellen. De gebruikelijke inkomsten van oudercafés, kerstmarkten, hulp op eetfestijnen en dergelijke vallen weg, terwijl de uitgaven van materialen, hetzij spel- of kampmateriaal en tegenwoordig ook hygiënemateriaal, en van renovaties aan onze lokalen nog steeds broodnodig zijn voor de toekomstige generaties. Wat de impact van de coronacrisis op onze financiën zal zijn, is nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: we zullen er zeker geen winst op gemaakt hebben. Voor de mensen die niet staan te happen op onze spaghetti hebben we daarom ook de verkoop van steunkaarten voorzien. Deze steunkaarten hebben een waarde van 5 euro en zo kan u ons toch nog een duwtje in de rug geven onder het motto ‘vele kleintjes maken één grote’.
Hopelijk kunnen we volgend jaar de spaghettiavond weer in zijn oude jasje steken, want die stond hem toch zo mooi. Desalniettemin zal de spaghetti ook dit jaar met evenveel liefde bereid worden voor jullie!