Start van de activiteiten 2021

Vooreerst wensen wij vanuit de leidingsploeg jullie een beter jaar dan 2020, want we gaan er geen doekjes omwinden: 2020 was een kl*tejaar. Ik denk dat ik in naam van alle leden, leiding en ouders kan en mag spreken. Daarom wensen we in deze tijden vooral een gezond 2021! Moge het een jaar met minder afstand en meer knuffels, minder niet en meer wel(zijn), minder binnen en meer buiten, minder mondmaskers en meer scoutssjaaltjes, minder moeten en meer mogen, maar vooral met minder lockdown en meer weerzien want we missen onze leden enorm! Een nieuw jaar waarin wij als leidingsploeg -in de mate van het mogelijke- er weer een zo scoutesk mogelijk jaar van kunnen maken waarbij onze grootste zorg niet onze internetverbinding is, maar of de leden zich wel genoeg geamuseerd hebben.


De vraag rest natuurlijk hoe de rest van het scoutsjaar eruit gaat zien. Voor u een vraag, maar voor ons -gek genoeg- ook. Voorlopig doen we gewoon verder zoals we bezig waren en wachten we nagelbijtend de beslissingen af van het Overlegcomité op 15 januari. Dat wil zeggen dat jongste takken deze maand nog even -blijven volhouden!- verder gaan met online vergaderingen. Afhankelijk van wat er juist beslist wordt op dat comité en hoe de cijfers ervoor staan op het einde van de maand, hopen we vanaf begin februari ons weer voluit in te kunnen zetten en uit te leven met de voltallige leidingsploeg. We zijn namelijk net de maand januari ingegaan, en zoals jullie wel weten een drukke maand gepaard met stress, vettig haar en slaaptekort voor de meeste oudere leiding dankzij de welbefaamde examenperiode. Laten we wat kaarsjes branden, vingers kruisen, schietgebedjes doen om hen succes te wensen! 


We sluiten af met enkele data voor 2021. Zo is het eerstvolgende evenement onze fameuze spaghettiavond op zaterdag 6 maart. Deze zal hoogstwaarschijnlijk niet zoals gewoonlijk door kunnen gaan, maar we bekijken momenteel hoe we op een aangepaste manier kunnen laten doorgaan in de vorm van een take-away mits de omstandigheden het toelaten natuurlijk. Vervolgens springen we naar de zomer voor ons scoutskamp. Het kamp zal normaliter dit jaar doorgaan op de traditionele data, d.w.z. voor de kapoenen van 23 tot 27 juli, voor de kawellen en pioniers van 23 tot 30 juli, voor de jonggivers en givers van 20 tot 30 juli. Ook dit geldt enkel mits de omstandigheden het toelaten en kunnen dus nog veranderen. We raden dus zeker aan om de dagen tussen 20 en 30 juli vrij te houden voor alle leden. Data van evenementen en weekends van volgend scoutsjaar zullen afhangen van hoe 2021 eruit zal zien. 

We kunnen in deze onzekere tijden geen zekerheid uit onze hoed toveren, maar we beloven jullie mede te delen wanneer de onzekerheid doormidden gezaagd is. Laat ons duimen, hopen, wensen, hunkeren, verlangen maar ons vooral aan de (basis)regels houden zodat we het tij weer kunnen keren naar het oude normaal.

Een stevige linker,
de leidingsploeg