Startcafé + tweedehandsbeurs

Het nieuwe scoutsjaar is goed begonnen en de leden weten eindelijk wie hun nieuwe leiding wordt dit jaar. Omdat we elkaar eindelijk weer kunnen zien en horen -zonder mondmasker- organiseren wij morgen zaterdag 2 oktober een startcafé. De ideale gelegenheid om ook de leiding van je kind(eren) te leren kennen. We nodigen jullie dus vanaf 17 uur uit aan onze lokalen voor een drankje en een hapje. Het eten zal verzorgd worden door de givers; deze inkomsten gaan integraal naar hun buitenlands kamp. Allemaal welkom om gezellig eentje te komen drinken en/of eten. We zouden het enorm appreciëren jullie te mogen ontvangen!

Daarnaast kan je morgen bij ons ook terecht met en voor tweedehands uniformpjes. Afgelopen vergadering kwam je misschien tot de spijtige constatatie dat die vertrouwde uniformpjes te klein waren geworden door een groeispurt tijdens de zomervakantie. Kinderen groeien nu eenmaal en kleren niet. Daarom hebben we een tweedehandswinkel opgericht. Deze maakt het dragen van een uniform voor wie dat wil nog goedkoper. 

Wat komt er allemaal in aanmerking?
Al uw uniformstukken die niet meer gedragen worden, omdat ze te klein zijn geworden of omdat uw kind gestopt is met de scouts. Onder uniformstukken verstaan we:
– pulls hetzij de bruine sweaters van Scouts&Gidsen Vlaanderen, hetzij onze eigen groene sweaters
– beige scoutshemden van Scouts&Gidsen Vlaanderen
– groene (korte of lange) scoutsbroeken en -rokken van Scouts&Gidsen Vlaanderen
– groene T-shirts van Scouts&Gidsen Vlaanderen (die enkel verkrijgbaar zijn in de Hopper).
Andere kledij die niet voldoen aan de voorwaarden hierboven worden niet aangenomen. Gelieve niet af te komen met schoenen of sokken, want we nemen deze niet aan.

Wanneer komt uw kledij in aanmerking?
Tweedehandsspullen zijn niet meer nieuw, maar ook niet versleten. Alle onderdelen van een hemd, broek of trui zitten best nog op hun plaats: alle knopen er nog aan, geen scheuren, in de oorspronkelijke kleur,… Geen tekortkomingen die dus niet voor gewone slijtage kunnen doorgaan. Uniformstukken waarvan de levensduur verstreken is en die op ieder moment uit elkaar kunnen vallen, komen dus niet meer in aanmerking. Wij vragen u vriendelijk om uw kleding gewassen en gestreken binnen te brengen en tijdelijke kentekens (jaarkentekens, takkenteken,. ..) eraf te halen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Het principe is zeer simpel. Als verkoper kan je vanaf 17u bij de leiding terecht met bovengenoemde artikelen. Na een kwaliteitscontrole worden de artikelen aangenomen en krijgt u contant een vast bedrag overhandigd voor elk artikel. Deze bedragen zijn door ons vastgelegd op één derde van de oorspronkelijke catalogusprijs, een naar onze mening goede maatstaf. Het blijft een tweedehandsbeurs, dus verwacht uw investering niet terug te verdienen hiermee. Het aangeboden bedrag is verschillend per artikel:
– Scoutshemd (Scouts&Gidsen Vlaanderen)
nieuwprijs: €35                  
tweedehandsprijs: €10
– Scoutspull (Scouts&Gidsen Vlaanderen)        
nieuwprijs: €34                    
tweedehandsprijs: €10
-Scoutspull (Scouts Egmont-Orion Wemmel)            
nieuwprijs: €25                  
tweedehandsprijs: €8
– Scoutsbroek (Scouts&Gidsen Vlaanderen)              
nieuwprijs: €33                  
tweedehandsprijs: €10
– Scoutsrok (Scouts&Gidsen Vlaanderen)                  
nieuwprijs: €33                  
tweedehandsprijs: €10
– T-shirt (Scouts&Gidsen Vlaanderen)                        
nieuwprijs: €16,9                
tweedehandsprijs: €5

Als koper kan u bij ons terecht zolang de voorraad strekt. U kan een kijkje komen nemen in het assortiment en kleding passen indien nodig. De artikelen kunnen vervolgens aan dezelfde bovenvermelde tweedehandsprijs aangekocht worden.

Stevige linker
De leidingsploeg