Tweedehandswinkel

Afgelopen vergadering kwam je misschien tot de spijtige constatatie dat die vertrouwde uniformpjes te klein waren geworden door een groeispurt tijdens de zomervakantie. Kinderen groeien nu eenmaal en kleren niet. Daarom starten we dit jaar een tweedehandswinkel. Anders dan de tweedehandsbeurzen van vorige jaren is het mogelijk om met een tweedehandswinkel het hele jaar door een assortiment aan te bieden. Met deze tweedehandshandel proberen we verder te gaan op het idee van Scouts en Gidsen Vlaanderen die uitgaan van een prijs-kwaliteitsbewust ontwerp. Eenzelfde kledij voor alle takken en voor zowel jongens als meisjes. Zo kan deze kleding vlot worden doorgedragen over takken heen zodat men niet noodzakelijk elke drie jaar nieuwe stukken moet aanschaffen. De materialen zijn ook stevig zodat ze tegen een speelse stoot kunnen en vele jaren overleven. En onze tweedehandshandel maakt het dragen van een uniform voor wie dat wil nog goedkoper. Bovendien sluit het aan bij een gezonde ecologie: met het doorgeven en dus recycleren van uniformen is er minder productie nodig wat sowieso milieuvriendelijk is.


Wat komt er allemaal in aanmerking?

Al uw uniformstukken die niet meer gedragen worden, omdat ze te klein zijn geworden of omdat uw kind gestopt is met de scouts. Onder uniformstukken verstaan we: – pulls hetzij de bruine sweaters van Scouts&Gidsen Vlaanderen, hetzij onze eigen groene sweaters – beige scoutshemden van Scouts&Gidsen Vlaanderen- groene (korte of lange) scoutsbroeken en -rokken van Scouts&Gidsen Vlaanderen – groene T-shirts van Scouts&Gidsen Vlaanderen (die enkel verkrijgbaar zijn in de Hopper). Andere kledij die niet voldoen aan de voorwaarden hierboven worden niet aangenomen. Gelieve niet af te komen met schoenen of sokken, want we nemen deze niet aan.


Wanneer komt uw kledij in aanmerking?

Tweedehandsspullen zijn niet meer nieuw, maar ook niet versleten. Alle onderdelen van een hemd, broek of trui zitten best nog op hun plaats: alle knopen er nog aan, geen scheuren, in de oorspronkelijke kleur,… Geen tekortkomingen die dus niet voor gewone slijtage kunnen doorgaan. Uniformstukken waarvan de levensduur verstreken is en die op ieder moment uit elkaar kunnen vallen, komen dus niet meer in aanmerking.Om uw verkoopkans te vergroten, is het aangeraden om uw kleding gewassen en gestreken binnen te brengen en tijdelijke kentekens (jaarkentekens, takkenteken,. ..) eraf te halen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het principe is zeer simpel. Als verkoper kan je voor elke vergadering bij de leiding terecht met bovengenoemde artikelen. Na een kwaliteitscontrole worden de artikelen aangenomen en krijgt u contant een vast bedrag overhandigd voor elk artikel. Deze bedragen zijn door ons vastgelegd op één derde van de oorspronkelijke catalogusprijs, een naar onze mening goede maatstaf. Het blijft een tweedehandsbeurs, dus verwacht uw investering niet terug te verdienen hiermee. Het aangeboden bedrag is verschillend per artikel:


– Scoutshemd (Scouts&Gidsen Vlaanderen)
nieuwprijs: €35                   
tweedehandsprijs: €10

– Scoutspull (Scouts&Gidsen Vlaanderen)                   
nieuwprijs: €34                    
tweedehandsprijs: €10

-Scoutspull (Scouts Egmont-Orion Wemmel)             
nieuwprijs: €25                   
tweedehandsprijs: €8

– Scoutsbroek (Scouts&Gidsen Vlaanderen)               
nieuwprijs: €33                   
tweedehandsprijs: €10

– Scoutsrok (Scouts&Gidsen Vlaanderen)                   
nieuwprijs: €33                   
tweedehandsprijs: €10

– T-shirt (Scouts&Gidsen Vlaanderen)                         
nieuwprijs: €16,9                 
tweedehandsprijs: €5


Als koper kan u voor en na elke vergadering bij ons terecht zolang de voorraad strekt. U kan een kijkje komen nemen in het assortiment en kleding passen indien nodig. De artikelen kunnen vervolgens aan dezelfde bovenvermelde tweedehandsprijs aangekocht worden.